IMD СТАРТИРА БИЗНЕС АКАДЕМИЯ ЗА УЧЕНИЦИ

В днешно време, когато предприемачеството и иновациите се превърнаха в двигатели на икономическия прогрес, бизнес образованието за подрастващите никога не е билo по-належащо. Въпреки това, традиционната образователна система в България често не успява да отговори на нуждите на учениците за практически умения и знания, свързани със стартирането и управлението на бизнес. В този контекст се появява нуждата от алтернативни образователни инициативи като IMD Бизнес академия – платформа, която цели да подготви и вдъхнови следващото поколение предприемачи и бизнес лидери. Засягайки практически умения, стратегическо мислене и въведение в предприемаческата култура от утвърдени експерти в различни сфери, тази академия отговаря на нарастващия интерес към стартирането на бизнес сред младите хора и компенсира липсата на практическо бизнес образование в училищните програми.

Какво е IMD Бизнес Академия?

IMD Бизнес Академия приема ученици на възраст от 14 до 19 години след попълване на ТАЗИ ФОРМА и разговор с техните родители. След получаване на тяхното съгласие, заедно подписваме типов договор за обучението им, който урежда създадените от тях активи по време на обучителния процес.

Участниците в IMD Бизнес Академия биват разпределени на екипи от 4 човека, като всеки екип генерира уникална идея за бизнес, която разработва в продължение на 3 месеца. Всеки от членовете на екипа има интерес към развитието на различни умения, които са част от практическия арсенал на всеки успешен предприемач. Има 4 основни категории умения, които участниците в IMD Бизнес Академия развиват:

 • Лидерство и управление на екип
 • Маркетинг и продажби
 • Предприемане на инвестиции
 • Управление на парични средства

Основната цел на IMD Бизнес Академия е да предоставя на своите участници тези практически умения посредством обучения от експерти, работа в реална бизнес среда, запознаването на участниците с най-актуалните технологични инструменти за бизнеса – специализирани софтуерни платформи, A.I. (изкуствен интелект), социални мрежи и Google.

В кои сфери може да развият уменията си учениците?

Ето конкретните сфери, в които участниците могат да развиват уменията си:

 • Copywriting (създаване на текстово съдържание)
 • Видеозаснемане и обработка
 • Стратегическо бизнес планиране и финанси
 • Маркетинг мениджмънт – планиране и управление на рекламни кампании в социални мрежи
 • Content design (дизайн на постове и графични елементи)
 • WordPress Development (изработка на уебсайтове с WordPress)
 • Мениджмънт – управление на екипи
 • Продажби – затваряне на сделки

Времева линия на академията

01.05 – 17.06Кандидатстване, посредством попълване на формата.

01.05 – 21.06Разговори с родители и подписване на типов договор за академията.

23.06 (Неделя) от 16:00 часаОткриващо събитие на академията в IMD Coworking Space

24.06 – 30.06 – Индивидуални уъркшопи на всеки екип с Пенко Стоев, съосновател и управител на IMD Consulting & Coworking за уточняване на идеите за бизнес, върху които ще работят екипите

01.07 – 14.07Групови обучения и видео уроци за участниците в академията, които да ги подготвят за реализацията на бизнес идеята

15.07 – 06.09 – Екипите работят по реализацията на бизнес идеята посредством планиране на бизнеса, създаване на базовата му инфраструктура и идентичност, тестване на идеята в реална среда. Всеки екип идва няколко пъти седмично в IMD Coworking Space за оперативки, работа по общи задачи, получаване на обратна връзка от лекторите и отчет на дейността – за да може екипа на IMD Бизнес Академия да следи прогреса на всеки бизнес проект, както и да предоставя правилните дигитални инструменти и похвати за реализацията му.

07.09 – 13.09Оценка на проектите от екипа на IMD Consulting & Coworking, срещи с родителите на различните екипи и запознаването им с резултатите на всеки проект. След постигане на съгласие за продължаване на работа по бизнес проекта с техните деца, уточняване на финансовите параметри и бъдещи ползи за всеки участник.

14.09 (Събота) от 16:00 часаЗакриващо събитие – всички участници получават грамоти за участието си в IMD Бизнес Академия, a 3-те най-добре представили се екипа получават награди и допълнителни възможности за развитие.

Каква част от програмата е присъствена?

От 24.06 до 14.07 ученикът ще бъде нужно да присъства на групови обучения и уъркшопи. След това ученикът ще работи със съотборниците си по реализацията на бизнес проекта, като това може да се случи изцяло онлайн – с изключението, че трябва 2 пъти месечно да присъства на живо в офиса за оперативка на екипа и съвместна работа. Ще имаме по 2 срещи месечно и он-лайн с всеки екип, за да можем да пивотираме всеки проект заедно с екипите. През останалото време учениците могат свободно да идват в IMD Coworking за работа и съвети от екипа, като междувременно ще водим комуникация през чат и видеовръзка с всички участници.

Какви възможности предоставя IMD Бизнес Академия на учениците?

След завършването на академията, екипът на IMD Consulting & Coworking оценява успеваемостта и резултатите на всеки проект, като ако екипа ни реши да продължи с реализацията му – ученикът ще получава процент от печалбата, независимо дали той/тя ще реши да се ангажира с него занапред. Ако ученикът реши, че иска да продължи работа по проекта, IMD ще му предложи дългосрочен ангажимент с гъвкаво работно време, който да бъде съвместим с неговото редовно обучение.

Колко струва участието в IMD Бизнес Академия и колко са местата?

Инвестицията в бизнес уменията на Вашият ученик е на стойност 597 лева. Тази сума може да бъде заплатена еднократно или на 3 вноски по 199 лева. Има 20 отворени места за академията, тоест 5 екипа по 4 ученика.

Как да кандидатствате за IMD Бизнес Академия?

Кандидатствайте за IMD Бизнес Академия чрез бутона по-долу и член на нашия екип ще се свърже с родителя за уточняване на детайлите.

Съдържание